Menu

Atrakcije

Istraži više od 50 atrakcija u našem muzeju! Osjeti zadivljujuće eksponate i senzacionalne prostore koji povezuju znanost, kreativnost i tehnologiju s mrvicom mediteranskog duha, kako bi pobudili sva tvoja osjetila.

Labirint ogledala

Uđi u sobu u kojoj posvuda visiš samo sebe. Nažalost, stotine tvojih odraza neće ti pomoći da pronađeš izlaz iz ovog labirinta. Na tebi je da se snađeš.
Možeš li pronaći izlaz iz ove čudnovate sobe? Ili će te čarolija tvojih lijepih odraza potpuno opčiniti, pa nikada nećeš pronaći izlaz.
Pokaži nam da možeš pronaći izlaz iz labirinta, čak i kada potpuno prevarimo tvoj osjet vida..

Vortex

Ova atrakcija nije za svakoga. Stvarno to mislimo. Ako ne možeš podnijeti vrtoglavicu, bolje je da ne ulaziš u tunel. Ako skupiš hrabrost, iskusit ćeš nezaboravno iskustvo, po mnogim stvarima slično oluji na brodu. Misliš da to možeš podnijeti? Možeš li hodati ravno kada su ti mozak i osjetila potpuno zbunjeni? Vidimo se na drugom kraju tunela!

Krevet od čavala

Je li pametno leći na nekoliko tisuća čavala samo zbog jedne slike za Instagram? Je li bol nepodnošljiva, ili uopće ništa ne osjećaš?Toliko pitanja. Ali samo ti možeš pronaći odgovor, meditirajući na krevetu od čavala poput pravog, iskusnog indijskog jogija.

Rađina soba

Dino Rađa, najslavniji splitski košarkaš, ušao je u Košarkašku kuću slavnih. Odlučili smo mu posvetiti čitavu sobu našeg muzeja. Primijetili smo da se u njoj događaju čudne stvari. Kad posjetitelji uđu unutra, odmah se ili stegnu ili rastegnu. Jedni postanu patuljci, drugi divovi.Želiš gledati košarkaša svisoka? Ostvari taj san u našem muzeju!

Laserska harfa

Možeš li stvoriti melodiju mašući rukama po zraku? Možeš li stvoriti glazbu igrajući se svjetlošću? Uhvati lasersku zraku dlanom i poslušaj što će se dogoditi. Ovaj instrument je po svemu poseban. Žice mu ne možeš osjetiti prstima. Njegove su zrake samo iluzija koju stvara tvoje oko. Samo je njegova glazba stvarna, pa tvoje uši u njoj mogu uživati. Dođi i zasviraj za cijeli muzej!

Četiri vjetra

Mi Dalmatinci možemo prepoznati koji vjetar puše čak i po njegovom mirisu. Sada je vrijeme da i ti to pokušaš. Iskoristi svoje osjetilo mirisa da odgonetneš raskošne mirise Dalmacije i povežeš ih s vjetrovima. Nek se tvoja ostala osjetila odmaraju, dok tvoj detektivski nos rješava mirisnu zagonetku kakvu još nije onjušio. Pomiriši naš muzej!

instagram
instagram
instagram
instagram
instagram
instagram
Instagram

Gdje smo?